Фурор за Гришо на US Open

Звездата ни вече е на четвъртфинал в Ню Йорк за първи път, чака го Роджър Федерер

Фурор за Гришо на US Open | StandartNews.com

Приказката на Григор Димитров на US Open продължава. Българската звезда в тениса победи на осминафинала №38 в световната ранглиста Алекс де Минор със 7:5, 6:3, 6:4. Така за първи път в кариерата си Гришо ще е четвъртфиналист в Ню Йорк. На четвъртфинала Григор ще играе с легендата Роджер Федерер, който победи Давид Гофен с 6:2, 6:2, 6:0. Двубоят на Димитров с Маестрото ще е във вторник.

„Много съм щастлив от тази победа“, коментира Димитров победата си срещу Де Минор.

„Сервирах отлично, използвах добре възможностите пред себе си. Чувствах се добре и намирах точния път. Играх в моя любим стил, радвам се че приключих мача в три сета. Той играеше непредвидим тенис, допълни още Гришо.

Досега в кариерата си Димитров на два пъти бе достигал максимум до осминафиналите на US Open. Това се случи през 2016, когато загуби от Анди Мъри, а през 2014 го спря Гаел Монфис.

Срещу Федерер българският ас има 7 загуби от 7 мача. Федерер е побеждавал Димитров на два от другите турнири от Големия шлем - Australian Open и Уимбълдън. С представянето си досега Григор си е осигурил 500 000 долара от наградния фонд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай