Французи искат световно в Банско

Французи искат световно в Банско | StandartNews.com

Билетите за стартовете с Линдзи Вон, Фенингер и Мазе се харчат като топъл хляб

Банско да приеме домакинството на световно първенство по ски през 2021 г. Това пожела на вицепрезидента на БФСки Георги Бобев една от звездите на френските ски Виктор Муфа Жанде в последния ден от шампионата на планетата във Вейл и Бийвър Крийк. Домакини на следващите 2 Мондиала ще са Санкт Мориц през 2017 г. и Оре 2019 г. Кой ще приеме шампионата след 6 г. ще стане ясно на конгреса на ФИС в Мексико през 2016 г.

Междувременно стана ясно, че билетите за предстоящата световна купа за жени в Банско (27 февруари - 1 март) се продават при много голям интерес. На касите на билетния център пред долна станция на кабинковия лифт в Банско и в София в магазин Макспорт на бул. "България" 81Г вече са продадени няколко хиляди пропуска. Еднодневният билет е с цена 25 лв., а тридневния струва 60 лв. Деца до 12 г. (само с придружител) ще могат да влизат на трибуната срещу 3 лв. В цената на билета е включен транспорт до и от трибуните на финалната зона на състезанието - Бъндеришка поляна.

Със закупения билет всеки може да ползва кабинков лифт или специално организираната за дните на състезанието маршрутна линия с микробуси пред долната станция на кабинковия лифт. Очаква се за стартовете в Банско да пристигнат най-добрите скиорки в света начело с двукратните шампионки от първенството във Вейл и Бийвър Крийк Анна Фенингер (Ав) и Тина Мазе (Слвн), както и Скоростната кралица Линдзи Вон (САЩ).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай