Франция - Германия. Помните ли това?

Много история има в този сблъсък

Франция - Германия. Помните ли това? | StandartNews.com

Тази вечер ат 22,00 часа на "Алианц Арена" в Мюнхен Германия посреща световния шампион Франция в най-чаканата битка от първия кръг на груповата фаза на Евро 2021. 

Много история, много драма и много спомени има в тази титанична битка

."Шансовете ни днес са добри. Французите си казват "Ние играем срещу Германия, при това в Мюнхен". Германия е малко или много плашещ противник за французите.

Ние сме ги побеждавали на полуфинали на световни финали и през 2014 година също ги елиминирахме. Аз съм ги преодолявал два пъти на полуфинали - през 1982 и 1986 година",каза немската легенда Лотар Матеус.

Особено раним за французите е далечният спомен от полуфинала на Мондиал 1982, когато вратарят Тони Шумахер изби зъбите на Патрик Батистон и го прати в болница с тежко комоцио. На всичкото отгоре тогава Франция профука два гола преднина в продълженвията на мача, за да загуби след това с дузпи! 

На следващия Мондиал, пак на полуфинала,французите  влезоха с олово в краката заради друг епичен мач - с Бразилия, като това бе използвано от по-свежите немци - 0:2.

Рекордьорът по изиграни мачове за Германия Лотар Матеус също така смята, че офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер е върнал настроението в Бундестима.

"Томас Мюлер се завърна и успя да преобрази целия отбор. Сега отново виждаме смях на игрището. Настроението е отново тук", отсече пред RTL първенецът на планетата и носител на Златната топка за 1990 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай