Фойц с втора поредна победа в Кицбюел

Швейцарецът спечели спускането на "Щрайф" и взе чек за 80 000 евро

Фойц с втора поредна победа в Кицбюел | StandartNews.com

Световният шампион в спускането за 2017 Беат Фойц (Швейц) се записа в история на ските като едва шестият алпиец спечелил 2 поредни спускания на страховитата писта "Щрайф" в Кицбюел само за 48 часа. След като Беат спечели първото в петък днес той отново бе с най-добро време - 1:55,29 мин. Втори на 0,17 сек е 40-годишният Йоан Кларе (Фр), който онзи ден остана четвърти. Вторият от петък Матиас Майер (Ав) днес бе трети на 0,38 сек от Фойц. За швейцареца това бе 15-а победа за СК и общо 13-а в спускането. За него това е първи подиум от 1 февруари миналата година, когато завърши на трето място в спускането в Гармиш, и общо осми в кариерата, като седем от тях са в спускането. Преди Фойц две поредни победи за два дни на "Щрайф" са печелили Люк Алфон, Карл Шранц, Пирмин Цурбриген, Петер Винсбергер и Франц Хайнцер. За първото място днес Фойц взе чек за 80 000 евро. 

В класирането за Световната купа води французинът Алекси Пентюро със 778 точки, следван от пропускащия остатъка от сезона заради контузия Александър Оомод Килде от Норвегия с 560 точки и швейцареца Марко Одермат с 527 точки.

С втората си поредна победа Фойц поведе в подреждането за Малката световна купа в спускането с 326 точки. Втори е Матиас Майер с 298 точки, а Кларе излезе на трета позиция с 217 точки. Утре в Кицбюел ще се проведе от 11,45 ч и стартът по Супер-Г, който по програма трябваше да е днес, но бе изместен заради спускането. Евроспорт1 ще го излъчи на живо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай