ФИФА финансира нов футболен терен във Велико Търнов

Проектът е на Община Велико Търново и ще бъде изпълнен от Българския футболен съюз чрез програма на ФИФА, с осигурени средства в размер на 290 000 долара

ФИФА финансира нов футболен терен във Велико Търнов | StandartNews.com

ФИФА ще финансира изграждането на нов футболен терен във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на общината. Международната футболна федерация ще финансира нов футболен терен за тренировъчна и състезателна дейност, който ще бъде построен западно от стадион "Ивайло" на мястото на бившата ледена пързалка.

Проектът е на Община Велико Търново и ще бъде изпълнен от Българския футболен съюз чрез програма на ФИФА, с осигурени средства в размер на 290 000 долара. Избран е изпълнител след проведени процедури от БФС като възложител.Планирано е изграждането на новия терен да приключи до края на август 2022-а година. Игралното поле ще е с размер 100/64 метра, естествено тревно покритие, ще бъдат изградени и необходимите съоръжения на техническата инфраструктура - дренажна и поливна система, ограда с височина шест метра, паркоместа и др.

Община Велико Търново е върнала стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г. С изграждането на новото футболно игрище ще бъде подобрена значително материалната база и условията за развитие на професионалния и детско-юношеския футбол. Инициативата надгражда реализирания преди две години проект за създаване на тренировъчния футболен терен с изкуствено покритие "Трифон Иванов", който бе построен до Спортно училище "Георги Живков", посочват от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай