Фенове скочиха срещу ОбС на Димитгровград заради Стойчо Младенов

Фенове скочиха срещу ОбС на Димитгровград заради Стойчо Младенов | StandartNews.com

Хасково. Фенове скочиха срещу решението на Общинския Съвет на Димитровград, с което местния парламент не одобри номинацията Стойчо Младенов да бъде обявен за почетен гражданин.

Само ден след скандалната общинска сесия, на която предложението на кмета Иво Димов за присъждане на почетната титла на треньора на ЦСКА отпадна, една дозина фенове се събраха на протест срещу решението и думите на председателя на местния парламент Стефан Димитров.

Именно Димитров беше против идеята, с мотив, че не смята, че Младенов е направил кой знае колко за Димитровград, за да стане носител на званието.

Стойчо Младенов се заселва в бригадирското градче с родителите си, когато е бил на 7 години. Той прави първите си крачки във футбола именно от тима на Димитровград.

Представители на червените клубове от Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград и Минерални бани поискаха в събота и среща със Стефан Димитров, но се оказа, че председателят на местния парламент не е в града.

Въпреки това от името на феновете председателят на Фен клуба на ЦСКА -Димитровград Румен Иванов прочете декларация, в която се казва, че Младенов е дал само любов и радости за Димитровград на този град. Затова феновете са категорични, че няма да позволят „да се иронизира и политизира името на един доказан специалист, футболист и достоен българин, какъвто е Стойчо Младенов".

Те настояват пред кмета Иво Димов да внесе на следващата общинска сесия отново предложението си за удостояване със званието "Почетен гражданин" на Стойчо Младенов.

„Ситуацията спрямо Младенов в Димитровград е все едно Хасково да не признае Гришо и да има коментари от типа: Какво толкова Григор е направил за Хасково!", коментира кметът Иво Димов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай