Федерер се завърна на корта

Маестрото тренира пълноценно, мисли позитивно за Откритото първенство на Австралия

Федерер се завърна на корта | StandartNews.com

Швейцарската звезда в тениса Роджър Федерер е напълно възстановен след две операции на коляното и поднови тренировки на корт в родната си Швейцария. В последните месеци 39-годишният Федерер тренираше за сила и издръжливост във фитнеса, но вече може да започне и нормална игрова подготовка с ръкета в ръка.

Носителят на 20 титли от Големия шлем записа само едно участие през годината на Откритото първенство на Австралия през януари, след което се оперира през февруари, но заради болки той беше принуден да се подложи на още една хирургическа интервенция през май.

"На правия път съм. Завръщам се към тренировките на корта, но няма да избързвам и да се подлагам на излишно напрежение. Ще започна да играя отново в Тура, когато съм готов на 100 процента. На този етап мисля, че ще мога да се завърна на Откритото първенство на Австралия през януари", каза той.

"На този етап не мога да тренирам повече от два часа с ракета в ръка. В последно време работих основно за сила и издръжливост. Хубавото е, че нямам болки. Повече операции няма да бъдат необходими", допълни Федерер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай