Федерациите 2 дни копират документи

Федерациите 2 дни копират документи | StandartNews.com

Усилена копирна дейност е кипяла през целия уикенд в спортното министерството. По разпореждане на Мариана Георгиева всичките 80 федерации е трябвало за 48 часа да предоставят копия от първичните си счетоводни документи за разходите си по програмата "Спорт за високи постижения" от януари до октомври.

"БФ Мотоциклетизъм е разпечатала 2000 документа", сподели Румен Петков от името на централата. Не е ясно колко тона хартия са се струпали на бюрото на спортния министър за отрицателно време в духа на екшън плана, с който действа Георгиева.

В същото време Бобошево е на път да влезе в Книгата за рекордите на Гинес. Градът провежда първото състезание по мотокрос през 1956 г. На 3 ноември, там ще се проведе проява за 57-ми път. Председателят на Организационния комитет "Гран при България" Румен Петков уточни, че това е единствената надпревара по мотокрос в света, която 57 години се провежда без прекъсване. На практика няма нито един състезател по мотокрос, който да не е участвал в състезанието в Бобошево. Много от най-добрите ни пилоти са започвали своята състезателна кариера със старт там. Тази година участие ще вземат повечето от републиканските ни шампиони за 2013 г. в различните класове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай