„Еврофутбол“ очаква спортните таланти на България

„Еврофутбол“ очаква спортните таланти на България  | StandartNews.com

Остават четири дни до края на националния конкурс

„Еврофутбол" очаква Спортните таланти на България – остават само четири дни до края на националния конкурс, който букмейкърската къща стартира за четвърта поредна година за финансиране на млади атлети. Кампанията започна на 23 януари, като в нея могат да участват всички индивидуални спортисти на възраст до 25 години, които искат да пробият с умения и талант. За първи път и най-малките ще имат шанса да получат безвъзмездна финансова помощ за своята подготовка, екипировка и възстановяване, като максималната отпусната сума, както и през изминалите години, ще е 5 000 лева. Така, възрастовите групи стават три: до 16 години, като до момента в нея има постъпили шест кандидатури; по-големите – до 20 години са със 17 проекта, постъпили засега и до 25 години, в която има и най-много представители на различни спортове – 18 на брой.

Атлети от цяла България проявяват желание да се включат в надпреварата и да бъдат сред следващите Спортни таланти на „Еврофутбол" – от София, Пловдив, Русе, Видин, Варна, Стара Загора, Кюстендил, Троян, Първомай, Йоаким Груево, Койнаре, Тутракан, Костинброд, Велико Търново, Харманли, Добрич, Хисар, Разлог и с. Костиево. Най-малкият кандидат за слава е на 11 години, а най-много постъпили проекти има за лека атлетика - 14, следвани от академично гребане и кану-каяк с по четири, сумо и плуване с по три, скокове във вода, таекоуондо и конен спорт с по два и бадминтон, мото крос, автомобилизъм, тенис на корт, културизъм, спортна гимнастика и спортни танци с по един.

Повече информация за условията за участие, правилата, документите за кандидатстване, както и списъка с допустимите спортове могат да бъдат намерени в сайта на „Еврофутбол" в раздел „Печелиш и помагаш", вход Благотворителност и в сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи", съорганизатор на програмата, в Актуални конкурси.

Медийни партньори на програма „Спортни таланти" са вестниците Стандарт и Еврофутбол, Дарик радио, агенциите Крос и БГНЕС, сайтовете: www.sportal.bg, Viasport, bgathletic.com, dir.bg, actualno.com, sportline.bg, ngobg.info, www.winner.bgр www.chuime.bg, телевизиите ТВ7, News7 и Канал3, както и радиата БНР, N-JOY, bTV и Z-Rock.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай