Евакуират 20 000 от "Олд Трафорд"

Евакуират 20 000 от "Олд Трафорд" | StandartNews.com

Поредна терористична заплаха разлюля футболния свят. Мачът между "Ман Юнайтед" и "Борнемут" бе отложен заради съмнения за бомба на "Олд Трафорд". Пакет с неидентифицирано съдържание бе намерен на стадиона и стана причина за неприятната ситуация. Властите в града реагираха светкавично и 75-те хиляди присъстващи бяха евакуирани моментално. 20 000 от тях се намираха на трибуните "Сър Алекс Фергюсън" и "Стратфорд Енд".

Футболистите на двата тима се прибраха в съблекалните си, преди да бъдат изведени от съоръжението. На мястото пристигнаха полицейски кучета, както и сапьорски отряд. За щастие опасененията за бомба се оказаха грешни, а в съмнителния пакет, открит в една от тоалетните бе намерен телефон, завързан с жици.

Властите извършиха контролиран взрив на стадиона, с което извънредната ситуация бе овладяна. От Висшата лига излязоха с изявление, в което разкриха, че са взели решението мачът да бъде отложен след консултация с полицията.

"Ще насрочим срещата за друга дата. Отлагането на двубой е винаги последна мярка. Извиняваме се на феновете за причиненото неудобство, но считаме, че те ще ни разберат", гласеше част от съобщението. Сред евакуираните от стадиона бяха звездните анализатори на "Скай Спортс" Тиери Анри, Джейми Карагър и Греъм Сунес. Бившите футболисти бяха принудени да отразяват ситуацията от улицата.

Междувременно "Ман Сити" врътна 1:1 със "Суонси", с което уби шансовете на "червените дяволи" да се преборят за участие в Шампионската лига. Възпитаниците на Луис Ван Гаал трябва да бият "черешките" с 19 гола разлика в отложения мач, за да се доберат до четвъртото място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай