Ето първите думи на Ериксен след удара

На футболиста ще бъде поставен пейсмейкър

Ето първите думи на Ериксен след удара | StandartNews.com

Докторът, който помогна да се върне към живот Кристиан Ериксен, след като получи сърдечен арест, разкри какво каза датската звезда в моментите, след като той дойде в съзнание.

Това става, след като лекарят на националния отбор на Дания обяви, че на Ериксен ще бъде поставен пейсмейкър. Според медиците сърдечният арест е вследствие на „нарушения на ритъма“, предава "Марица".

Германският лекар Йенс Клейнефелд беше един от първите хора, които реанимираха играча на стадион „Паркен“ и помогна електрошок да рестартира сърцето на 29-годишния датчанин. Сега той разкри какво каза Ериксен в моментите, след като дойде в съзнание.

Клейнефелд каза на Fox Sports: „Около 30 секунди по-късно играчът отвори очи и аз можех да говоря директно с него. Това беше много трогателен момент, тъй като при подобни екстремни медицински ситуации в ежедневието, шансовете за успех са много по-ниски.“

Клейнефелд разкри, че след това попитал Ериксен: "Е, върна ли се при нас?" а Ериксен отговори: „Да, отново съм с теб. За бога, аз съм само на 29 години".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай