Емил Хески се овъртя в схема за милиони

Какво се случва с финансовото състояние на футболиста

Емил Хески се овъртя в схема за милиони | StandartNews.com

Бившият нападател на Ливърпул, Лестър и Астън Вила Емил Хески е фалирал.

Проблемите на звездата започнали, след като се включил в инвестиционна схема за знаменитости, за която източник на „Сън“ твърди, че е в центъра на данъчен спор за цели 1,6 милиарда паунда. Схемата е управлявана от финансовата компания, подкрепила повече от 60 филма. Твърди се, че в нея пари са влагали също Дейвид Бекъм, Стивън Джерард, Джереми Паксман, Роби Уилямс и други, като минималният дял бил 50 000 паунда.

Хески, който вкара 59 гола при престоя си на „Анфийлд“ между 2000 и 2004 г., заработи 12 млн. паунда по време на своята блестяща кариера. Първо излезе информация, че той не е платил 92 000 паунда данък от работата си като служител по футболно развитие между 2017 г. и 2020 г., за което Хески беше глобен с 42 000 паунда. През май пък властите запорираха за дългове от 163 000 паунда луксозния бар Parea, известен като свърталище на футболисти и тв звезди. Заведението в Чешър бе открито през 2018-а от Eмил и половинката му Шантел.

От нея участвалият в 62 мача за Англия има две дъщери и двама синове. Емил, който днес празнува 46-и рожден ден, е горд татко на още три пораснали деца от Кайли Пинсънт. Двамата се разделиха през 2004-та, след като лъсна 2-годишната му афера с Шантел – по това време сервитьорка и стриптийзьорка в Ливърпул.

Синовете на Хески – Джейдън и Рийган, ритат в школата на Манчестър Сити. През март Джейдън вкара при победата с 6:0 на Сити над Манчестър Юнайтед в младежката лига. Самият Емил, който е защитавал също цветовете на Астън Вила, Бирмингам, Болтън и Нюкасъл Джетс от Австралия, окачи бутонките през 2016 г. Сега работи като треньор в женския отбор на "лисиците", както и с националите до 18 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай