Екшън! Джокович-Синер на полуфинал на "Уимбълдън"

Какви са резултатите до момента

Екшън! Джокович-Синер на полуфинал на "Уимбълдън" | StandartNews.com

Новак Джокович продължава защитата на титлата си на турнира по тенис от Големия шлем „Уимбълдън“.

Сръбският тенисист се класира за полуфиналите в Лондон за 12-и път в кариерата си след успех над руснака Андрей Рубльов с 4:6, 6:1, 6:4, 6:3 за два часа и 51 минути игра в 400-ия си мач в турнирите от Шлема, граница достигана единствено от Роджър Федерер и Серина Уилямс. Следващият му противник е италианецът Яник Синер.

Вторият поставен Джокович постигна 33-та поредна победа на Откритото първенство на Великобритания, 33-ти пореден успех на тревна настилка.

Това е общо 46-и полуфинал в Големия шлем за сърбина, който изравни рекорда на Федерер по този показател, а освен това става третият най-възрастен тенисист, достигал до топ 4 на „Уимбълдън“.

Седмият в схемата Андрей Рубльов спечели първия сет с решителен пробив за преднина от 5:4, впоследствие превърнала се в 6:4. Новак Джокович реагира категорично, спечели пет последователни гейма във втория сет и изравни след 6:1. Един пробив в третия сет и два в четвъртия донесоха на сърбина крайния успех.

„Благодаря, че направихте атмосферата чудесна и за двама ни. Имаше някои вълнуващи разигравания. Андрей е състезател, който играе много интензивно. Трябва д

а го поздравя за отличното представяне в турнира“, заяви Новак Джокович в интервюто си на корта, обръщайки се към публиката.

Когато чу за статистиката от мача, Джокович коментира: „Това са само числа. Особено по време на турнир не обичам да отделям много време за числата и статистиката. Затова мисля за момента, а вниманието ми е отправено към следващия мач. Надявам се на нова победа след два дни.“

Италианецът Яник Синер също  класира за полуфиналите на Уимбълдън и то за първи път в кариерата си.

21-годишният Синер, осми в схемата, се наложи над руснака Роман Сафиулин с 6:4, 3:6, 6:2, 6:2 за два часа и 17 минути игра на четвъртфиналите.

Това е първи полуфинал за него въобще в турнирите от Големия шлем. Той стана и най-младият тенисист, който достига до топ 4 от 2007 година насам.

Италианският тенисист имаше проблеми срещу 92-ия в света Сафиулин единствено във втория сет.

Той поведе с 3:1, но загуби следващите пет последователни гейма срещу 25-годишния руснак и допусна изравняване. Следващите две части се развиха по идентичен начин. Синер осъществи по два пробива за 4:2 и впоследствие за 6:2, и стигна до успеха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай