Ефектът Джокович. Още звезди отказват ваксини?

В Австралия може да станат нови скандали със спортисти

Ефектът Джокович. Още звезди отказват ваксини? | StandartNews.com

Сагата с участието на световния №1 в мъжкия тенис – Новак Джокович на Australian Open, може да се повтори, съобщава gol.bg.

Тепърва може да станем свидетели на нови скандали, свързани с ваксинац;ията на спортисти.

В края на този месец започва Световната сърф лига. Първите две състезания са в Хавай, после има едно в Португалия и следват два кръга в Австралия, които ще се проведат през април и май. Но две от най-големите звезди в този спорт могат да бъдат изправени пред казуса като с Джокович.

Легендата Кели Слейтър, който е 11-кратен световен шампион, както и настоящият №1 в света Габриел Медина, тепърва ще разкрият дали са ваксинирани. Слейтър вече се застъпи за сръбския тенисист, като публикува в социалните мрежи, че Стокхолмският синдром може да промени името си на Мелбърн/Австралия..

През август Медина отказа предложение от Бразилския олимпийски комитет за ваксина преди Игрите в Токио, където зае 4-то място. Но на следващия ден написа в социалните мрежи, че ваксините спасяват живот и скоро ще си сложи.

Но още не е ясно дали го е направил. Двамата получиха изрично предупреждения от спортния министър на Австралия Ричард Колбек, че нямат шанс да влязат в страната, ако не спазват правилата.

В близко бъдеще Австралия е домакин на още големи спортни събития, което може да създаде проблеми за неваксинираните спортисти.

А тази година Австралия отново е домакин на Гран При от Формула 1 за първи път от 2019 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай