Джокович чака Гришо на турнира в Мадрид

Джокович чака Гришо на турнира в Мадрид | StandartNews.com

Мадрид. Звездата на българския тенис Григор Димитров е пред нов мач със световния №1 Новак Джокович. На започващият в понеделник турнир от сериите „Мастърс" в Мадрид (4,3 млн. евро) Гришо среща в първия кръг попадналия с „уайлд кард" в основната схема Хавиер Марти (Исп).

Победи ли намиращия се на 205-а позиция в световната ранглиста представител на домакините Димитров ще срещне във II кръг Джокович. Досега Гришо и 21-годишния Марти не са се срещали на корта. Двубоят между тях ще се играе в неделя или понеделник. Жребият за основната схема вкара шампионът от 2012-а Роджър Федерер (Швейц) и Рафаел Надал (Исп) в долната половина на схемата. Това означава, че двамата големи могат да се срещнат на полуфиналите в Мадрид. В горната част на схемата са Новак Джокович и Анди Мъри.

В България турнирът от Мадрид ще се предава от понеделник по Филм+.

На турнира при дамите от категорията „Premier" в Мадрид ($4,033 млн.) най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова ще играе в І кръгс №4 в света Агнешка Радванска (Пол). Досега двете са играли 10 пъти, като баланса е 8-2 в полза на полякинята. За последно Пиронкова победи Радванска с 6-2, 6-4 на турнира на трева в Ийстбърн. При успех Цвети ще спечели 80 т за световната ранглиста и почти 20 000 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай