Джокович преметна австралийците. Отговорът им: Той да каже как

Премиерът на Австралия взе отношение, въпросът е първа новина в страната от вчера

Джокович преметна австралийците. Отговорът им: Той да каже как | StandartNews.com

Шефът на Откритото първенство на Австралия по тенис Крейг Тайли коментира медицинското изключение от ваксинация, дадено на Новак Джокович, за да участва сърбинът на турнира от 17 януари в Мелбърн, пише Dir.bg.

"На никого не е правена специална услуга", каза ръководителят на състезанието. Имаше две независими една от друга комисии, които взимаха решенията за изключенията. Да, Новак ще играе в Мелбърн, като това е въз основа на тяхното заключение. Нямаме право да разкриваме на какво медицинско основание е взето то. Нито пък с каква аргументация е поискано от играча. Това е добре да бъде казано от Новак Джокович, ако той желае да го направи. Така ще отпаднат неяснотите и може да спрем тали лавина от критики, която ни залива. Ние нямаме законово право да разкриваме подробности от медицинските досиета на отделните състезатели."

Премиерът на Австралия Скот Морисън също взе отношение, след като въпросът е първа новина в страната от вчера.

"Решението е на администрацията на провинция Виктория", каза министър-председателят. "Не можем да се намесваме в него, но очакваме отговори. Те трябва да кажат на австралийците подробностите, защото очевидно това е публично значим акт."

А изпълняващата длъжността премиер на въпросната провинция, в която е Мелбърн, насочи пръста си към Новак, подобно на Тайли.

"Най-разумното и нормално нещо е той да обяви причините и да говори открито за това", каза Джасинта Алан. "Нямаме правото да разкриваме подробности от протоколите на медицинските комисии, това е поверителна, лична здравна информация. Но очаквам Джокович като изключително популярен и влиятелен спортист, да излезе и да обясни ситуацията."

Според Би Би Си единствената възможност изключението за Ноле да e справедливо и в унисон с правилата, би била той наскоро да е изкарал вируса и да има удостоверение за това. Ако се е случило след 1 август, това отговаря на едно от условията, които забавят ваксинационния процес и позволяват връчването на медицинското изключение.

Не е излизала такива официална информация за последните 5-6 месеца около световния номер едно в тениса, но той не е и длъжен да я разкрива в публичното пространство, ако се е случило.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай