Джинич и Анисе дебютираха за "Ботев" Пд

Джинич и Анисе дебютираха за "Ботев" Пд  | StandartNews.com

Фьозендорф. "Ботев" Пловдив записа второ равенство в контролите на австрийска земя, след като завърши 1:1 с чешкия "Зноймо". Попаденията в мача паднаха в края на двете полувремена, като първо Томаш Иршак изведе канарчетата напред преди почивката, а Лачко изравни минути преди последния съдийски сигнал, информира официалната страница на пловдивчани.

Срещата се превърна в неофициален дебют за "Ботев" на последните две попълнения Елдевин Джинич и Абел Анисе, като и двамата се появиха в игра през втората част. Треньорският щаб предпочете да не рискува с включването в игра на Тодор Неделев, който в последните дни се лекуваше от травма в коляното и младежкият национал изгледа проверката отстрани.

Двубоят започна равностойно, а първият голов шанс не закъсня. В 5-ата минута Станислав Костов се озова в чиста позиция, но пропусна момента за шут и комбинира с Вандер, който вкара, но бе в засада при подаването към него и попадението бе отменено. В 13-ата минута бразилецът намери Мариян Огнянов зад защитата, той стреля технично покрай вратаря, но защитник изчисти от голлинията.

Постепенно възпитаниците на Станимир Стоилов взеха инициативата и организираха няколко добри атаки по фланга. При най-опасната от тях Вандер центрира между защитата и вратаря, а Костов се размина на сантиметри с топката. "Канарчетата" установиха контрол върху играта и за цяло полувреме не допуснаха нито една опасност за Стаховяк.

В 35-ата минута "Ботев" поведе след прецизен удар на Иршак. Чехът получи топката след изпълнение на свободен удар и от двадесетина метра с едно докосване я насочи в долния десен ъгъл за 1:0.

В рамките на няколко минути в началото на втората част чешкият тим създаде двете си най-сериозни голови ситуации. Първо 47-ата минута Стаховяк изби с крак коварен удар на Хнанчек, а четири по-късно отново десеката на "Зноймо" оправи наглед безопасен шут, който обаче рикошира в защитник и топката срещна лявата греда.

"Ботев" отговори с опасни удари на Галчев и Ромарио, които обаче не уцелиха рамката. В 57-ата минута Вандер пусна в коридор към Огнянов, който от чиста позиция стреля с левия крак, но вратарят спаси. Последва греда на Йордан Христов и пропуск на Ромарио. В средата на второто полувреме в двата състава започна обичайната за контролни срещи поредица от смени, които нарушиха ритъма и намалиха опасните ситуации пред двете врати.

В 84-ата минута "Зноймо" стигна до равенството след грешка на Абел Анисе. Присъединилият се часове по-рано към новия си отбор полузащитник прояви невнимание в опита си да върне топката към централните защитници, което позволи на Лачко да оформи крайното 1:1.

БОТЕВ: Стаховяк (67-Андонов), Христов, Спрокел (73-Джинич), Грънчаров (87-Терзиев), Минев (60-Артур), Галчев (73-Павлов), Иршак, Огнянов (67-Педро), Вандер (67-Дяков), Ромарио (83-Казаков), Костов (60-Анисе). 

"Започнахме мача сковано, с доста грешки в подаванията. След 10-15 минута взехме инициативата и диктувахме играта до края. Показахме добри неща, но продължаваме да имаме проблем с отбелязването на голове. Създадохме 7-8 чисти положения, а вкарахме само едно попадение. Равенството дойде след индивидуална грешка, но това не е страшно. Трябва бързо да решим този проблем, защото след седмица започват официалните ни мачове", сподели наставникът на "канарчетата" Станимир Стоилов след срещата.

"Подготовката ни върви по план, но при създалите се обстоятелства и участието ни в евротурнирите, ще трябва да форсираме влизането си във форма. Програмирали сме нещата спрямо първия ни официален мач, който доскоро очаквахме да е на 20 юли. Сега обаче трябва да работим така, че още на 4-ти да сме максимално подготвени за мача с "Астана". Надявам се, че ще успеем да го направим и ще бъдем в добра форма за двубоя в Казахстан", допълни Мъри.

Той коментира и новите попълнения в състава: "Смятам, че "Ботев" ще вдигне нивото си, както с привличането на Джинич и Анисе, така и с Ромарио, който е при нас вече два месеца. И тримата са добри футболисти и вярвам, че привличането им ще окаже положителен ефект върху отбора и ще ни направи по-силни."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай