Джерард разплака червен Ливърпул (ОБЗОР)

Джерард разплака червен Ливърпул (ОБЗОР) | StandartNews.com

Той е най-великият в историята, четка го Роджърс

Живата легенда на "Ливърпул" Стивън Джерард реши да сложи край на ерата като играч на "Анфийлд". Капитанът на мърсисайдци ще напусне клуба след края на сезона. След 17 години, 695 мача и 180 гола, 18 мача преди края на кампанията той разкри, че ще продължи кариерата си в друг отбор. "Ливърпул" бе голяма част от живота ми и да си тръгна ще бъде трудно, но мисля, че това е най-доброто за мен, семейството ми и клуба", сподели Стиви Джи.

И добави: "Мога да кажа само, че ще играя в отбор, който не е конкурент и няма да играе срещу "Ливърпул" - това е нещо, което не бих понесъл", призна идолът на червената част от града на Бийтълс. Капитанът не пропусна да прати послание и към феновете: "Последното ми съобщение е към хората, които правят "Ливърпул" най-великия клуб в света - привържениците: Беше привилегия да ви представлявам като играч и като капитан. Ценях всяка секунда от това и с цялото си сърце искам да завърша този сезон с добро представяне".

В престоя си в "Ливърпул" Джерард спечели още ШЛ, Купата на УЕФА, два пъти ФА Къп, три пъти Купата на лигата, веднъж "Къмюнити Шийлд" и два пъти Суперкупата на УЕФА. Мениджърът на "червените" Брендън Роджърс се изказа много ласкаво за Стиви Джи. "Ние живеем във времена, в които думата "легенда" се използва твърде често, но в дадения случай тя е недостатъчна. Почти невъзможно е да се намерят думи, за да се определи значимостта на Стивън Джерард за "Ливърпул". Според мен той е най-великият играч за всички времена в този отбор", поизхвърли се Роджърс.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай