Драматичен обрат! Черно море детронира Лудогорец

Орлите реват

Драматичен обрат! Черно море детронира Лудогорец | StandartNews.com

Черно море излъга у дома шампиона Лудогорец с 1:0 в един от най-интригуващите мачове от шестия кръг на efbet Лига.Първата добра възможност в мача се разкри пред домакините. Още в третата минута Александър Василев изведе с отличен пас Васил Панайотов зад отбраната на Лудогорец, но капитанът на „моряците” не успя да поведе добре топката и загуби притежанието ѝ, пише БЛИЦ.

В деветата минута Лудогорец бе много близо до това да открие резултата на „Тича”. Гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на много добра позиция пред вратата на Черно море. С изпълнението му се нагърби Бърнард Текпетей, който стреля силно, топката рикошира в тялото на Александър Василев и стана почти неспасяема за вратаря Иван Дюлгеров, който бе тръгнал в другия ъгъл. Стражът на домакините все пак показа класа и със сетни усилия успя да избие с една ръка.

Футболистите на Илиан Илиев отговориха почти незабавно с хубава атака и удар по диагонала на Мазир Сула. Той обаче не успя да намери рамката на вратата и прати топката в аут.

Лудогорец продължи да бъде по-активният тим в предни позиции, а най-сериозната заплаха за вратата на домакините идваше от Бърнард Текпетей отдясно. Именно той бе най-активният играч на разградчани и често бе заплаха за отбраната на „зелено-белите”.

Именно след центриране на Текпетей от пряк свободен удар, Руан Секо се оказа на точната позиция и стреля силно, но топката премина над вратата на Иван Дюлгеров.

В заключителните минути на първото полувреме темпото на игра определено спадна. Въпреки това обаче и двата тима имаха интересни ситуации. За Лудогорец Доминик Янков имаше добро положение, което изработи сам. Той получи в пеналта, където финтира защитник на Черно море, но точно преди да стреля, бе блокиран и не успя да отправи удар.

Най-добрата възможност за домакините пък дойде минута преди края на редовното време за първата част. Атанас Илиев бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле, получи топката и стреля, но Игор Пластун блокира топката, а след това успя да я изчисти далеч от вратата. 

Резултатът в мача бе открит в 56-ата минута с първия точен удар на домакините в срещата. Футболистите на Илиан Илиев отнеха топката в половината на Лидогорец отдясно по нападението си. След няколко грешни отигравания от играчите и на двата тима, топката попадна в Алекс Фернандес, който промени фронта на нападението и прати коженото кълбо към включилия се от задни позиции Цветомир Панов. Бранителят пое и напредна на скорост към наказателното поле на гостите, където финтира Аслак Фон Витри и с удар по диагонала не остави шансове на Слуга.

Няколко минути след гола на домакините, играчите на Черно море имаха претенции за дузпа. След колеблива изява на Сон в отбрана, Алекс Фернандес му отне топката и навлезе в наказателното поле, където след съприкосновение с играча на разградчани, падна на терена. Гидженов остави играта да продължи, а след това ВАР преразгледа ситуацията и потвърди решението на главния рефер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай