Драма в ШЛ! Исторически мач за Унион

Германският тим бе в серия от 12 загуби във всички турнири

Драма в ШЛ! Исторически мач за Унион | StandartNews.com

Наполи се провали у дома и завърши 1:1 с Унион Берлин в мач от четвъртия кръг в група "С" на Шампионската лига. Преди тази среща германският тим бе в серия от 12 загуби във всички турнири, като в последните си пет мача дори не беше вкарвал гол, а днес спечели историческа първа точка в тази надпревара. "Партенопеите" поведоха в 38-ата минута чрез попадение на Матео Политано, а Давид Датро Фофана възстанови паритета в 52-ата минута.

Италианският шампион започна по-активно и можеше да поведе в 16-ата минута, когато Пьотр Жилински бе изведен на чиста позиция, но ударът му бе отразен от Фредерик Рьонов. Седем минути след това Матео Политано изведе Пьотр Жилински по лявото крило. Полякът центрира на втора греда, където Натан стреля с глава, но право в десния страничен стълб на вратата на Унион.

След половин час игра Марио Руй центрира от лявото крило на втора греда, където Джовани ди Лоренцо свали с глава топката, натискайки с ръцете си Жером Русильон. Андре-Франк Замбо Ангиса пък бе на правилното място в точния момент, за да прати топката в мрежата. След проверка на ситуацията с ВАР главният рефер Дани Макиеле отсъди нарушение на капитана на Наполи и голът не бе зачетен. Осем минути по-късно Хвича Кварацхелия изведе Марио Руй по лявото крило. Крайният бранител центрира остро, а топката рикошира в Матео Политано, влизайки в мрежата за 1:0.

Йосип Юранович стреля директно от пряк свободен удар в петата минута на добавеното време на първото полувреме. Топката обаче рикошира в десния страничен стълб, след като Алекс Мерет не успя да се намеси, но Наполи не допусна гол.

Домакините продължиха да бъдат по-агресивни и след почивката, а в 51-ата минута Кварацхелия напредна в наказателното поле и комбинира с Матео Политано, чийто удар бе блокиран. Последва мигновена контраатака за Унион Берлин. Жером Русильон пусна дълго подаване за Давит Датро Фофана, който комбинира на двойно с Шералдо Бекер, след което опъна мрежата зад Алекс Мерет за 1:1.

В 55-ата минута Жилински центрира остро в наказателното поле, където Рахмани отправи удар с глава, който обаче бе отразен от Рьонов. Кристофер Тримел отправи мощен изстрел в 68-ата минута по посока вратата на Наполи, но Алекс Мерет спаси с вещина.

Наполи продължи да натиска и в 81-ата минута Матео Политано центрира от корнер на първа греда, където Амир Рахмани стреля с глава в обратния ъгъл, но топката премина на сантиметри над напречната греда. Две минути след това Кварацхелия размина Кристофер Тримел по десния фланг и навлезе навътре, за да стреля от границата на наказателното поле, но Фредерик Рьонов спаси. В шестата минута на добавеното време Кварацхелия засече от воле центриране в наказателното поле на Унион. Рьонов обаче показа страхотен рефлекс и на практика спаси германския тим в последния момент.

След равенството Наполи остава втори със 7 точки. Дебютантът Унион спечели историческа първа точка в най-престижния европейски клубен турнир, но остава на последното място в групата, пише "Блиц Спорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай