Драма на "Анфийлд" и Ливърпул отново е на върха

Мърсисайдци са на 2 точки пред Арсенал и на 3 пред Манчестър Сити

Драма на "Анфийлд" и Ливърпул отново е на върха | StandartNews.com

Ливърпул победи Шефилд Юнайтед трудно с 3:1 на „Анфийлд“ в мач от 31-вия кръг на Висшата лига. По този начин мърсисайдци си върнаха първото място във временното класиране с актив от 70 точки, на 2 пред Арсенал и на 3 пред Манчестър Сити. „Остриетата“ са последни с 15.

Още преди да са изминали и 60 секунди футбол гостите имаха възможност да шокират именития си домакин. Джеймс Макатай получи пас по въздуха и нанесе удар по земя към долния десен ъгъл, но Каолмин Келъхър блесна с феноменално спасяване.

В шестата минута Ливърпул отговори на предизвикателството, след като Джо Гомес центрира, Иво Гърбич отби в страни, но Мохамед Салах достигна до топката и нанесе хубав удар под напречната греда, но вратарят на Шефилд успя да се намеси и да предотврати гол във вратата си.

В 17-ата минута Ливърпул излезе напред в резултата след груба грешка на Гърбич. Вратарят на гостите не успя да изчисти топката и я подари на Дарвин Нуньес, който я изстреля към опразнената врата и безпроблемно даде аванс на своя тим – 1:0. В 34-ата минута Луис Диас намери Алексис Мак Алистър, който стреля от границата на наказателното поле, но встрани от левия страничен стълб.

Шест минути по-късно мърсисайдци бяха близо до това отново да излязат напред в резултата, след като Върджил ван Дайк се освободи от персоналния си пазач в наказателното поле при центриране от корнер и нанесе удар с глава, който обаче бе спасен от Иво Гърбич.

В 74-ата минута Андрю Робъртсън проследи топката и нанесе удар от движение от наказателното поле, но на сантиметри покрай десния страничен стълб.

Две минути след това все пак логичното се случи и Ливърпул отбеляза втори гол. Рикоширала топка се озова в краката на Мак Алистър, който от движение нанесе великолепен изстрел към горния десен ъгъл, оказал се неспасяем за Иво Гърбич – 2:1.

В 85-ата минута аржентинският полузащитник бе близо до второ попадение, след като стреля директно от пряк свободен удар, но имаше нещастието да разтресе напречната греда.

В последната минута от редовното време Ливърпул отбеляза и трети гол, с който си реши всичко в срещата. Анди Робъртсън предостави брилянтно центриране за Коди Гакпо, който бе забравен от отбраната на Шефилд и с глава прати топката в мрежата за крайното 3:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай