Девет години затвор за бивш бразилски национал

Робиньо има още един шанс да обжалва

Девет години затвор за бивш бразилски национал | StandartNews.com

Бившият бразилски национал Робиньо загуби обжалването на присъдата си от 9 години затвор за изнасилване. Апелативният съд в Милано потвърди това на заседание вчера. 36-годишният нападател е подсъдим по дело за участие в групово изнасилване отпреди седем години, когато носеше екипа за Милан. Още през 2017 година той чу въпросната присъда. Сега му остава последен шанс – да обжалва и пред Касационния съд.

Инцидентът е станал в дискотека в Милано, където бразилецът и петима негови приятели са насилили сексуално 22-годинишна жена от Албания. Основният довод на Апелативния съд сега беше, че няма как за период от 30 до 50 минути, колкото е продължило всичко, жената да е правила секс с шестима души по свое желание. 

И все пак Робиньо едва ли ще попадне зад решетките. Тъй като в Бразилия действа закон, който забранява екстрадицията на нейни граждани при каквито и да е условия. Това ще рече, че дори присъдата да остане каквато е, южноамериканската нация ще трябва да промени законите си, за да може да изпрати Робиньо в Италия - нещо, което едва ли ще се случи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай