Де Хея става най-скъпоплатеният вратар в света

Испанецът ще получи 117 милиона евро от Ман Юнайтед

Де Хея става най-скъпоплатеният вратар в света | StandartNews.com

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа ще стане най-скъпоплатеният на своя пост в света в мига, в който сложи подпис върху новия си договор с клуба. Според неделното издание на вестник „Телеграф” общото възнаграждение, което испанецът ще получи – стига да изпълни докрай новото споразумение – възлиза на 117 милиона паунда.

Преговорите с Де Хеа продължават вече месеци наред, като „червените дяволи” се опитват да обвържат един от най-класните си играчи. Настоящият контракт на стража изтича през лятото на 2020 година. Журналистът от „Таймс” Пол Хърст твърди, че клубове като Ювентус и Пари Сен Жермен са опитали да се възползват от този факт.

Съвсем скоро обаче подобни опити ще станат безпочвени, защото Де Хеа се кани да парафира за 6 години с Юнайтед. Така той ще подсигури бъдещето си до 2025 година, когато ще е на 34.

Хърст твърди, че има две основни причини, поради които испанецът е отказал да преговаря с други тимове и е демонстрирал лоялност към „червените дяволи”. Първата от тях се крие в множеството нетипично груби грешки, които той допусна към края на миналия сезон. Въпреки тях мениджърът Оле Гунар Солскяер реши да не го забива на пейката въпреки, а това е зарадвало много Де Хеа. В същото време той е убеден, че съвсем скоро Юнайтед ще се завърне на победния път и отново ще почне да трупа трофеи. Разбира се, драстичното повишаване на заплатата също има своята роля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай