Четирима наши щангисти вдигат на европейското

Четирима наши щангисти вдигат на европейското | StandartNews.com

Четирима българи са включени в състава на Азербайджан за европейското първенство по вдигане на тежести в Тбилиси (11-18 април). Освен Боянка Костова (кат. 58 кг) и Иван Стоицов (77), в отбора се завръщат Валентин Христов (62) и Силвия Ангелова (48). Последните двама бяха аут от щангите заради положителни допинг проби. Те изгоряха за две години, след като 9 състезатели от националния тим на каспийската страна бяха заловени със забранена субстанция при извънсъстезателна проверка. Тогава треньор на азерите бе Златан Ванев, а сега е полякът Мирослав Чорош.

Международната федерация по вдигане на тежести е изпратила писмо, с което дава разрешение Вальо и Силвия да участват в шампионата на Стария континент, който започва в Грузия утре. Дисквалификацията на Ангелова е изтекла на 8 април, а на Христов вчера. Той бе продаден на Азербайджан от нашата централа за 200 000 евро. Взе европейската титла през 2012 и 2013, както и бронз на Игрите в Лондон. Златото му от 2013 обаче бе отнето.

И докато черните дни за тежката атлетика в Азербайджан свършват, у нас тепърва започват. Както е известно България изтегли националния си отбор от европейското първенство в Тбилиси, след като 11 от състезателите ни бяха спипани с допинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай