"Ботев" се уплаши от съдията преди ЦСКА

"Ботев" се уплаши от съдията преди ЦСКА | StandartNews.com

Съдийството, а и "други обстоятелства" уплашиха треньора на "Ботев" Петър Пенчев преди мача на годината за клуба - този срещу ЦСКА в неделя. Тимът му се нуждае само от победа, за да е сигурен за първата шестица на "А" група.

„Притеснява ме не само съдийството, но и нещата, които се случиха в последната седмица, както и обстоятелствата около мача с "Локо", картоните, които получиха точни футболисти. Мачът не е предрешен. Ние знаем, че ще е труден мач, но ще се борим да се представим добре", сподели треньорът.

Двама от най-важните играчи на Ботев ще пропуснат решителния сблъсък с ЦСКА. Мариян Огнянов и Цветелин Чунчуков получиха жълти картони в дербито с "Локо" и са наказани.

Попитан как се отразяват спекулациите, че ЦСКА няма да играе на 100%, Петър Пенчев отговори: „За мен това са абсолютни спекулации. Те си гонят класиране. Загубиха първите два мача, това не е нормално за отбор като ЦСКА и мисля, че това не го коментира. Повече ме притеснява това, че трябва нещата да се оставят да се решат на терена, както и обективността на съдийската бригада. Публиката на Ботев е достатъчно компетентна и ще разбере кога има тенденция. Съдиите трябва с отсъжданията си да не провокират привържениците."

За съдия беше назначен Никола Попов, син на шефа в БФС Антон Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай