"Ботев" победи безличен ЦСКА и изхвърли "Левски" от първата шестица

"Ботев" победи безличен ЦСКА и изхвърли "Левски" от първата шестица  | StandartNews.com

Вдъхновеният отбор на "Ботев" нанесе трета поредна загуба на ЦСКА и така с един удар изхвърли "Левски" от първата шестица и задълбочи кризата при "армейците", които вече изостават на три точки от лидера "Лудогорец".

Пловдивчани започнаха вихрено мача на препълнения стадион в Коматево и през първото полувреме тотално надиграха своя съперник. Милен Гамаков откри резултата в 18-ата минута. Попадението падна след неразчетено излизане на вратаря на ЦСКА Якуб Дивиш.

След гола положението на терена не се промени особено, като пловдивчани останаха по-активният отбор, а гостите така и не успяваха да се ориентират в ситуацията и през първото полувреме не създадоха нито една сериозна опасност пред вратата на Стаховяк.

В 39-ата минута Лъчезар Балтанов използва неумела намеса на Стивън Сънди и увеличи преднината на домакините, които вече по-уверено погледнаха към победата в мача.

Проблемите пред Стойчо Младенов пък се увеличиха с контузията на капитана Александър Тунчев, който бе заменен принудително от Марин Оршулич малко след втория гол на Ботев. На полувремето Стойчо Младенов реши да играе ва банк и замени полузащитника Марио Бъркаляча с Орелиен Жоаким, като по този начин ЦСКА заигра с двама чисти нападатели.

"Армейците" наложиха териториално преимущество през големи периоди от втората част, но така и не успяваха да стигнат до чисти ситуации пред вратата на "Ботев". Постепенно обаче натискът на гостите утихна и "Ботев" отново стигна до по-чисти ситуации пред вратата на своя противник, но до края на срещата така и не се стигна до нови голове.

Така "Ботев" спечели с 2:0 и пред следващата седмица ще гостува в Разград на "Лудогорец", докато ЦСКА ще приеме "Берое" на "Българска Армия". Големият губещ от цялата ситуация е отборът на "Левски", който остана във втората плейофна шестица и през следващите три месеца няма да играе за нищо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай