Боксьор стана спортист на Варна за 2014-12-11

Боксьор стана спортист на Варна за 2014-12-11 | StandartNews.com

Варна. Боксьорът Душко Благовестов стана „Спортист на Варна" за 2014 година. Наградата му бе връчена на официална церемония днес от кмета на Варна Иван Портних.

„Вълнуващ момент е когато на една сцена са всички, които имат заслуги за спортните победи на Варна. Вие сте нашите добри посланици, защото прославяте града по света", заяви при награждаването кметът Портних. Той допълни, че важен приоритет в работата на администрацията е подобряване на материално-техническата база, подкрепа на клубовете и развиване на масовия спорт.

„Знаете, че планираме ремонт на емблематичния Юнашки салон, който получихме от държавата и който ще се превърне в дом на спорта. Активно работим и по ремонта на Двореца на културата и спорта, който трябва да приключи до април следващата година. Така Варна заслужено ще бъде домакин на редица престижни международни спортни мероприятия", каза кметът и пожела на всички много победи и медали през идната година.

Душко Благовестов се класира на второ място на младежките Олимпийски игри в Пекин в категория до 56 кг. Той зае III място на Световното първенство - младежи. Носител е и на две републикански титли в Държавните първенства по бокс при мъже и при младежи. Негов треньор е Димчо Савов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай