Боби Михайлов даде рамо на Платини

Боби Михайлов даде рамо на Платини | StandartNews.com

УЕФА единодушно спаси президента си

Президентът на УЕФА Мишел Платини получи единодушен вот на доверие от всичките 54 страни членки, съобщи "Ел Мундо Депортиво". Всички членове на Изпълнителния комитет се обявиха в подкрепа на французина. Това означава, че и босът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е дал гласа си за своя френски колега.

Платини попадна под удар заради получени пари от президента в оставка на ФИФА Сеп Блатер. Трикратният носител на "Златната топка" е разследван, че е лапнал над 2 млн. долара, които са му дадени от разследвания швейцарец. Заради сумата и двамата бяха наказани да не изпълняват функциите си на ръководители за 90 дни.

Вчерашното заседание на европейската централа имаше за цел да реши бъдещето на Платини. 60-годишният французин има намерение да седне на трона на Блатер и да оглави ФИФА. За да стане възможно това, той имаше нужда от цялостната подкрепа на оглавяваната от него организация. Босът на УЕФА нямаше право да присъства на заседанието. "Няма как да държим хора, които са корумпирани, заяви неговият предшественик Ленард Йохансон пред медиите. - Това е много важно. Но аз не го съдя. Трябва да видя всички факти пред себе си първо. Той ми е приятел и аз го уважавам като президент на УЕФА. Ако обаче всичко това е истина, то тогава някои неща ще се случат", допълни Йохансон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай