Боби към отбора: Стягайте се

Боби към отбора: Стягайте се | StandartNews.com

Шефът цял ден в Правец, говори на 4 очи с Любо

Стягайте се и вземете третото място в групата. С този призив излезе пред националите шефът на БФС Боби Михайлов. Той изкара цял ден в лагера в Правец, за да се види на спокойствие с играчите и с треньорския щаб. "Лъвовете" се готвят за домакинството с Малта в неделя, срещата започва в 21,45 ч. на стадион "Васил Левски".

Бившият вратар не скри, че е разочарован от представянето в последните две евроквалификации с Хърватия и в Норвегия, които загубихме. И поиска да види ново лице на отбора веднага. Иначе Боби похвали момчетата и щаба за обстановката в Правец. Атмосферата, въпреки неуспехите е отлична, увери се лично шефът на БФС, условия за подготовка не липсват, а и момчетата се отнасят сериозно към тренировките.

Михайлов се отдели и на разговор с Любо Пенев. Двамата са в съвсем нормални отношения, въпреки спекулациите за напрежение между бившите съотборници. Не е тайна, че в Изпълкома имаше огромно брожение срещу селекционера, но то не идва от Борислав Михайлов. Разбира се, кредитът на доверие на президента към Пенев-младши не е безгранично и зависи от следващите резултати.

Националите използваха лагера в Правец, за да се снимат и за новия календар за 2015 година. Той трябва да се появи на пазара до към 15 декември. При еднолистовия му вариант цената ще е символична - един лев.
страницата подготви:

И БФС събира пари за лечение на дете

БФС се включви в благотворителната инициатива за помощ на 10-годишната Боряна, която лекува рак. Част от приходите от билети за мача с Малта ще бъдат преведени на сметката на семейството. Освен това на националния стадион в неделя ще има поставени урни. Футболният съюз ще преведе и сума от собствения бюджет.

Благотворителният турнир по футбол "Да помогнем на Бобка", който се организира от спортните журналисти, почва утре в 10,00 часа на игрището на комплекса "Академик" до зала "Фестивална". Редактори и репортери от бранша събират средства за лечението на 10-годишната Боряна Дикова. Детето в момента се лекува в Германия от тумор на яйчниците, след като преди това е изкарало неуспешно и погрешно лечение в България. Идеята на спортните журналисти е да се набере останалата част, за да бъде излекувано детето. Турнирът "Да помогнем на Бобка" ще се проведе на откритото ВИП-игрище на комплекса, чийто управител Стоян Ташев го предостави като партньор на събитието.

Даренията, освен на самия футболен турнир, могат да се правят на следните банкови сметки:

Сметка в лева: IBAN: BG48 RZBB 9155 1066 4654 17
BIC: RZBBBGSF Любов Иванова Тотева
Сметка в евро: IBAN:BG36RZBB91551466465406
BIC: RZBBBGSF Lubov Ivanova Toteva.

Малта изненада с ранна тренировка

в събота. Гостите са изявили желание да пробват "Васил "Левски" в 9,30 часа сутринта, след това е и официалната пресконференция на селекционера им! Предната вечер пък ще се готвят на "Герена". Гостите ще бъдат настанени в хотел "Шератън" и не са предявили никакви специални изисквания към домакините от БФС.

Проблеми с контузии налегнаха

италианците преди битката с Хърватия в Милано. 22-годишният Марко Верати беше освободен от лагера на "Скуадра Адзура" в Коверчано заради болки в лявото бедро. Четирикратните световни шампиони не могат да разчитат още и на своя плеймеъкър Андреа Пирло. Футболистът на "Ювентус" е травма в бедрото. Рикардо Монтоливо пък все още не се е възстановил от операция на левия крак. Това вероятно ще накара Конте да заложи в средата на терена на Даниеле Де Роси и Клаудио Маркизио, а Джакомо Бонавентура и Антонио Кандрева също ще бъдат титуляри срещу хърватите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай