Боби Михайлов благодари на Левски за подкрепата

Имаше агресия към мен и към футбола от другия екип, заяви президентът на БФС

Боби Михайлов благодари на Левски за подкрепата | StandartNews.com

Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира някои от актуалните футболни теми в нтервю за БНТ.

Една от тях бе Извънредния конгрес на 12 октомври, на който бившият вратар се изправи в битка с Димитър Бербатов. Водът бе спечелен от Михайлов с 241 на 230 гласа.

"Получих подкрепа от много хора. Имаше агресия към мен и към футбола от другия екип. Тази агресия ме мотивира да продължа и да има ред, който мога да установя във футболния живот. Очевидно в България в последните години се харесва популизма и хейтърството. За първи път има Извънреден конгрес, но съм радостен, че го спечелих.

Не съм казал никакви обидни думи. Липсата на уважение към огромни играчи и към целия футбол не беше добре. През цялото време екипът на Бербатов ходи на съд или прокуратура. Това обаче не е начинът да спечелиш конгрес.

Бюджетът ще бъде гласуван, но питайте екипа на Бербатов кога. Тези шест месеца ще използваме това, което е останало от стария мандат. Има си адвокати, които се занимават с вписването. Канил съм Бербатов в екипа си, но тогава той каза, че не знае къде ще се развие кариерата му след футбола.

Образованието на Стилиян Петров беше поето от БФС. Трябва опит, а не само образование. Думата промяна е много модерна в цял свят. В България е още по-модерна. Промяна заради самата промяна няма смисъл. Основната ни насока е развитие на треньорите и методистите", заяви Михайлов.

Въпреки намерението на екипа на Бербо да обжалва вота на Конгреса, Боби като президент се е размечтал в близкото бъдеще и сподели пред БНТ какви са плановете му: "Мечтата ми е България да има стадион и това да се случи до четири години. Да докараме финал за Суперкупа или Лига на Конференциите. Мечтая и за участие на световно първенство".

Михайлов благодари на Наско Сираков и Левски за подкрепата. "Трябва да съм направил нещо уникално лошо за Левски, за да не ме подкрепят. 35% от Изпълкома е променен. В момента има двама собственици, няма президенти и това не пречи на никого. Преди това е имало по пет. Който си мисли, че един собственик на клуб в Изпълкома може да влияе на когото и да е, е много далече от истината", каза още шефът на БФС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай