Без футбол в Англия през уикенда?

Има предложение заради случаите на ковид

Без футбол в Англия през уикенда? | StandartNews.com

Напрежението около новия щам омикрон в английския футбол продължава да нараства.

Мениджърът на Брентфорд Томас Франк поиска всички мачове от предстоящия кръг в надпреварата този уикенд, да бъдат отложени. 

Причината е нарастването на случаи на Ковид 19 в клубовете, като при Пчеличките те вече са 13 и затова сблъсъкът с Манчестър Юнайтед във вторник не се състоя. Сблъсъкът между Бърнли и Уотфорд също. 

„Смятаме, че всичките двубои този уикенд трябва да бъдат отложени. Случаите на Ковид се увеличават във всички клубове, но ако сега няма срещи, както и мачове за Купата на Лигата след това, всеки клуб ще има седмица или поне 4-5 дни, за да се изчисти и да спре заразата” заяви Франк.

„Ние определено искаме да играем, но с едно такова решение ще се гарантира, че мачовете на Боксинг Дей ще минат по програма. Вариантът Омикрон създава проблеми по целия свят и трябва да направим всичко, за да се защитим. Изолация от няколко дни определено ще помогне” добави той. 

За събота са насрочени 6 мача, а останалите 4 са в неделя, но за някои от тях определено има съмнения, че ще се изиграят, така че се чака окончателното решение на Висшата лига. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай