Беройци палят свещи за победа срещу шампиона

Беройци палят свещи за победа срещу шампиона | StandartNews.com

Стара Загора. Играхме вече срещу Лудогорец няколко пъти през този месец и мога смело да кажа, че опознахме добре тима на разградчани, ще търсим максимума от този мач. Това заяви помощник-треньорът на Берое Левон Апкарян преди поредния сблъсък между старозагорския тим и шампиона на стадиона под Аязмото в неделя. Последният двубой, за Купата на България, завърши наравно 1:1. Беройци не само бяха равностойни на евробоеца, но и в определени периоди го превъзхождаха.

Най-радостното е, че треньорският щаб можел да разчитаме на всички футболисти за срещата с разградчани и в последния момент щял да реши кои ще попаднат в групата.

Междувременно трима от футболистите - голмайсторите Венци Христов, Иво Иванов и Иван Горанов са били забелязани да палят свещи храма Св. Николай Чудотворец, за да измолят божието благоволение за успех над разградчани. Както е известно в събота православната църква почете паметта на Св. Апостол Андрей Първозвани. Ревностният християнин пръв от апостолите е бил повикан да тръгне след Христа. Освен това Андреевден се отбелязва и като Мечкинден. Според легендата някога св. Андрей живеел самотно като постник в една пещера недалеч от манастир. В гората често идвали мечки, които ядели манастирския мед. Един ден светецът успял да хване мечката-злосторник, възседнал я и я отвел в манастира.

"Време е някой да възседне непобедимата „мечка" - Лудогорец", заканват се беройци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай