Бербо с гол за Фулъм, Вила с разгром от Тотнъм

Бербо с гол за Фулъм, Вила с разгром от Тотнъм | StandartNews.com

Лондон. Митко Бербатов се завърна с попадение за Фулъм, след като отбеляза при успеха с 2:1 над Евертън в 3-ия кръг от турнира за Купата на Лигата. Другият български футболист в надпреварата – Александър Тонев и неговият Астън Вила обаче нямаха късмета да продължат напред след тотален разгром с 0:4 от гостуващия Тотнъм.

Бербатов не взе участие в гостуването на Челси през уикенда заради травмата, която получи в двубоя срещу Уест Бромич. Вчера обаче българинът бе на линия, а Мартин Йол го вкара като единствен чист таран.

Тази стратегия обаче очевидно не даде нужния резултат през първата част, когато в 11-ата минута Стивън Нейсмит откри за „карамелите". Това накара холандския наставник на лондончани да смени стратегическата посока и след паузата пусна Дарън Бент на върха на атаката, докато Бербо бе изтеглен малко по-назад.

Рокадата сработи и вкара повече креативност в играта на Фулъм. Само 9 минути след началото на втората част българинът реализира първия си гол за настоящата кампания, като не остави много шансове за реакция на Жоел Роблес. След около още четвърт час игра Бент вкара втори гол за домакините и ги прати в следващия кръг на турнира.

Представянето на Астън Вила и Тонев обаче бе в другата крайност и бирмингамци се сбогуват с надпреварата в турнира за Купата на Лигата . Бившият ас на ЦСКА и Лех Познан стартира като титуляр, но в едно равностойно първо полувреме „шпорите" нанесоха тежък удар с гол на Джърмейн Дефоу в добавеното време.

Ново попадение за Тотнъм последва почти веднага след паузата, когато Паулиньо с голяма доза късмет засече центриране на Холтби от корнер и улучи долния десен ъгъл за 2:0.

Крейг Робинсън смени Тонев в 82-ата минута, но три по-късно Насер Шадли направи преднината на Тотнъм класическа. Белгиецът бе изпуснат отляво в наказателното поле и стреля силно по тревата към близкия ъгъл, а намесата на Джед Стиър можеше да бъде и по-добра.

Дефоу пък се разписа с гол в продължението, който оформи крайното 4:0.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай