Бербатов: Моето призвание беше да съм футболист

Нямах сериозни контузии, обяви българинът

Бербатов: Моето призвание беше да съм футболист | StandartNews.com

Българската звезда на футбола Димитър Бербатов все още не е обявил официално отказването си от футбола, но от думите му си личи, че вече мисли в минало време за периода си на терена. Той изрази радостта си, че е имал дълга кариера, продължила до 37-годишната му възраст.  "Не съм мислел какъв щях да бъда, ако не бях футболист. Най-вероятно нищо друго не мога да правя. Моето призвание беше да съм футболист. Нямах сериозни контузии, имах възможност да играя до 37 години. Някои хора спират на 32-33, аз се радвах на по-голямо дълголетие, така че не мога да се оплача. А и нямам правото, заяви Бербо за предаването "Ничия земя" по NOVA.

Той коментира с усмивка и времето преди футбола, като е категоричен, че още от малък неговото предопределение е било да бъде футболист. И всичко в детството му е помагало в преследването на тази голяма за него цел.  "За съжаление баба ми и дядо ми в Марикостиново починаха и нямам причина да ходя вече там. Навремето ходех, може би и повече трябваше да ходя, но се опитвах. Имах и друго село, на майка ми родителите - Клисура. То беше много малко, три къщички, там също беше много хубаво. На село изпитваш много готини моменти, пасял съм кравите и ръцете, с пръчките съм ги ръчкал в правия път." 

"Тия моменти тогава не си ги осъзнавал, сигурно са ми помагали тези моменти. Моето детство мирише на игри, на футбол. Няма как да мирише на друго освен на футбол, трева ,бутонки... На йод, защото постоянно имах рани. Нашите правеха всичко по взъможностите си, сега вече е съвсем различно", заяви Бербатов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай