"Барселона" вади 80 млн. евро за Суарес

"Барселона" вади 80 млн. евро за Суарес | StandartNews.com

Барселона. Испанският гранд "Барселона" е пред подписване с Луис Суарес, твърди пресата в Испания. Предполагаемата сума, която каталунците ще платят е 80 млн. евро. Другата опция е "Барса" да плати 50 млн. евро и да даде на "Ливърпул" чилийския нападател Алекси Санчес.

През последния сезон Суарес бе признат за най-добър футболист в английската Висша лига. В 33 мача за "червените" той вкара 31 гола и стана голмайстор на първенството. Асоциацията на професионалните футболисти също го избра за най-добър играч за сезона.

Според пресата в Испания на решението на "Барселона" няма да повлияе инцидента на Суарес от Мондиал 2014, при който захапа рамото на италианския защитник Джорджо Киелини. Каталунците не се опасяват и от евентуална санкция на нападателя. Снощи дисциплинарната комисия на ФИФА проведе заседание на което разгледа случая със Суарес. Самият футболист не се яви на заседанието, а от негово име се изказа Вилмар Валдес, президент на уругвайската футболна асоциация. Според него няма достатъчно доказателства, които да доказват вината на Суарес. "Уверени сме, че нашата защита ще е успешна", заяви Валдес. Днес се очаква ФИФА да обяви дали ще накаже уругвайския нападател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай