Банка във фалит платила Бейл

ЕС вади "кирливите" ризи на футбола в Испания

Банка във фалит платила Бейл | StandartNews.com

Амстердам. Кой и как плати за Гарет Бейл? Този въпрос зададе холандецът Дерк ван Епинк. Евродепутатът обяви, че разполага с данни, че уелсецът е бил купен от банката "Банкия", която е обявена във фалит и предстои да бъде национализирана. Тази и още куп далавери започнаха да излизат на бял свят, след като Брюксел се разрови във финансите на испанските клубове. Комисията по конкуренцията смята, че правителството е разпростряло чадър на тимовете, за да си прикрива проблемите с успехите им.

"Не сме взели пари от "Банкия", имаме си средства", ревна Флорентино Перес. От банката обаче наляха допълнително масло в огъня с извинението, че нямат право да разкриват сделки на клиенти. Към Европарламента поема и делото срещу Сандро Росел за трансфера на Неймар.

"Чисти сме!", твърдят испанските отбори и правителството. ЕС обаче ще ги изправи пред съда си по четири точки: 1. Защо "Барса", "Реал", "Атлетик" и "Осасуна" с декрет на държавата останаха дружества с нестопанска цел и пестят от данъци? 2. При какви условия правителството отпусна заем от 118 млн. евро на "Валенсия", "Елче" и "Еркулес" и защо те не го обслужват? 3. Подарената земя на "Реал" за база и на "Атлетик" Б за "Сан Мамес". 4. Огромните дългове на клубовете към хазната и условията, при които те са били разсрочени. "Всичко е легално", обявиха от правителството. Освен това испанците имат силен коз - решаваща дума в Брюксел ще има Хоакин Алмуня. Той е известен като болен фен на "Атлетик" (Билбао).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай