"Балкан" шокира "Лукойл" за сефте

"Балкан" шокира "Лукойл" за сефте | StandartNews.com

Феновете в Ботевград станаха свидетели на исторически баскетболен мач. "Балкан" победи "Лукойл Академик" 72:63 за първи път в официална среща. Иначе "зелените" имат един успех в контрола преди няколко години. Освен това "Балкан" не позволи на шампиона да поведе нито веднъж в двубоя, което също е прецедент.

"Студентите" се озоваха между два изключително важни мача в турнира за Юрокъп - победата във вторник като гост над "Шарлероа" и този следващата сряда в София с черногорския "Будучност", от който се решава дали българският тим ще продължи в следващата фаза на втория по сила клубен турнир в Европа.

"Всичко това е така, но то нас не ни засягаше", каза след мача треньорът на "Балкан" Ацо Тодоров. "Възползвахме се от ситуацията по най-добрия начин. Готвехме се цяла седмица за тази среща най-вече психологически. Играхме правилно." Атила Сантош изигра страхотен мач срещу шампионите и завърши с внушителен дабъл дабъл от 17 точки и 17 борби. Толкова вкара и капитанът Йордан Бозов. "Аз не съм психолог. Тук съм, за да осигуря да са платени, да имат топло вкъщи, да имат вода и какво да ядат. Тази загуба идва в правилния момент. Имаме поставена конкретна задача да влезем в топ 16 на Еврокъп. Десет години сме шампиони на България и това, че сме паднали в един мач, не е нещо фатално. Данчо Бозов, моите уважения, но той не е вкарвал по толкова и в добрите си години", коментира спортният директор на "Лукойл" Сашо Везенков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай