Българските легенди с победа в благотворителния мач за Стенли

Българските легенди с победа в благотворителния мач за Стенли | StandartNews.com

София. Отборът на българските легенди победи с 4:2 ветераните на Астън Вила в благотворителния мач в подкрепа на Стилиян Петров.

Два гола за успеха вкара Димитър Бербатов, а по още един добавиха Мартин Петров и Петър Михтарски.

Мачът се игра пред 10 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски". Бившият капитан Стилиян Петров направи видеообръщение към феновете. Той благодари на селекционера Любослав Пенев за развитието на националния отбор и му пожела да го класира за финалите на световното първенство в Бразилия. Приходите от двубоя ще подпомогнат децата в България, които страдат от левкемия.

Димитър Пенев пожела на Стилиян Петров да се развива добре в треньорското поприще. Стилиян Петров сложи край на кариерата си, след като през март миналата година бе диагностициран с остра левкемия. „Доволен съм. Трябва да знаем, че от наша страна, нашите футболисти не са играли от доста време. Англичаните, когато и да ги поканим - играят, това си е традиция", коментира Димитър Пенев пред БНТ. Той каза, че Стилиян вече подобрява своето здраве и му пожелава да участва добре и да се развива добре в треньорското поприще. Пенев е сигурен, че Петров ще работи добре, след като е минал през толкова треньори. „Личи си, че е имало прекъсване при нашите играчи. Темпото е добро, терена се влоши след дъжда, можем да завършим с победа и равен не е зле", коментира още Димитър Пенев пред БНТ.

Красимир Балъков изрази по емоционален начин подкрепата си към вече бившия капитан на Астън Вила. Балъков, който преди години предаде капитанската лента на Петров в националния отбор на България, заяви, че целият български народ е със Стилиян в борбата му с коварната болест.

„Първо искам да пожелая успех на Стан с тая коварна болест. Ние сме с него, всички българи, всички, които го обичаме. Пожелавам му колкото може по-скоро да се върне при нас. През 2003 година аз му предадох лентата и номера си. Стилияне ние сме с теб!", каза Балъков.

Преди началото на мача Стоичков сподели: "Стилиян доказа, че е голям българин. През 1999 година той, Бербатов и Мартин поеха по нашия път. Стенли оправда на 100% това, което направи, като заръка в съблекалнята. В този момент няма легенди, има една кауза - да подкрепим Стилиян и болните деца."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай