Българин триумфира в най-голямото международно състезание по ски за деца у нас

Организирана от „Юлен" АД и БФСки, Купа „Капи" привлече 200 талантливи състезатели от 12 държави

Българин триумфира в най-голямото международно състезание по ски за деца у нас | StandartNews.com

Аспарух Соколов триумфира в най-голямото международно състезание по ски за деца в България – Купа „Капи“, което се проведе на 28 и 29 февруари в Банско. 15-годишният спортист, представител на клуб „Витоша ски", се отличи със завидни умения, спечелвайки първи места както в слалом, така и в гигантски слалом в своята възрастова категория.

„Благодаря на треньора ми Михаил Седянков за неизменната подкрепа и наставления през цялата си кариера. Без него нямаше да постигна този успех. За мен ски спортът не е просто хоби или професия - той е начин на живот“ - споделя младият скиор.

Организирана от „Юлен" АД и БФСки, Купа „Капи" привлече 200 талантливи състезатели от 12 държави. Старшите възрастови групи се изправиха пред очите на Кармела Фернандес, секретар на Международната организация за детски състезания по ски към ФИС, която изрази възхищение от перфектната организация и високото ниво на участниците.

СНИМКА; БФСки

Призьорите на Купа „Капи" бяха удостоени с почетни награди от Кармела Фернандес, Георги Бобев - вицепрезидент на БФСки, Стойчо Баненски - кмет на Банско, Фатих Кюйчи - технически делегат, Георги Попов от „Юлен" АД и Виктор Гичев от БФСки.

Аспарух Соколов започва своята ски кариера още на 5-годишна възраст и печели десетки трофеи на български и международни състезания. Преди състезанието в Банско, той стана шампион и на друго престижно състезание, което се проведе в Словения. Сред представители от 26 държави, той демонстрира изключителна умелост и увереност, спечелвайки състезанието с преднина от повече от 2 секунди.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай