Арсенал на върха в класирането след победа над Стоук Сити

Арсенал на върха в класирането след победа над Стоук Сити | StandartNews.com

Лондон. Тимът на Арсенал постигна явна победа над Стоук Сити с 3:1 в мач от 5-я кръг на Висшата лига като домакин, а това бе четвъртият пореден триумф за Арсенал. Победата изведе момчетата на Арсен Венгер на челната позиция във временното класиране с общ актив от 12 точки, като „артилеристите" ще останат на върха поне до мача на Тотнъм с Кардиф Сити. Същевременно Стоук Сити е 10-ти със 7 пункта.

Мачът на „Емирейтс" бе проследен и от националния селекционер на Германия Йоакин Льов, който вероятно бе там, за да наблюдава изявите на Месут Йозил. Бившият футболист на Реал Мадрид намери място в стартовите единадесет на Арсен Венгер, бе в игра до 80-ата минута и остави повече от добро впечатление.

Резултатът бе открит още в самото начало на срещата с изпълнение именно на немския национал. В 6-ата минута „артилеристите" получиха правото да изпълнят удар от фаул, но Асмир Бегович изби. Аарън Рамзи обаче бе заел добра позиция и вкара топката в мрежата на Стоук Сити за откриване на резултата.

В 26-ата минута Стивън Зоунзи изведе умело Джеф Камерън, който стреля, но при първия си опит не успя. При добавката обаче бе безпогрешен и върна за 1:1. Радостта на гостите не трая дълго и само 10 минути по-късно след центриране от корнер, Пер Мертезакер с глава прати топката за 2:1 във вратата на „гръначарите".

В 72-ата минута след центриране от фаул на Месут Йозил Бакари Саня се извиси над всички и с глава вкара за 3:1, като така оформи и крайния резултат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай