Неделя,

Араби дават луди пари за акциите на Абрамович в "Челси"

От: Стандарт -
735
Араби дават луди пари за акциите на Абрамович в "Челси"
A
A
A

Умопомрачителна оферта за акциите на Роман Абрамович е получена в офисите на Челси. 2,7 милиарда британски лири (3,5 млрд. долара) е предложила Saudi Media Group, твърдят британските доклади, цитирани от "Марица".

Бен Джейкъбс от CBS Sports съобщава, че саудитската медийна група е отправила колосална оферта, след като Роман Абрамович обяви клуба за продажба. Мохамед Алкерейджи е голям фен на Челси и ръководи частния консорциум без преки връзки с правителството на арабската държава.

В друг туит Джейкъбс добави: „Има подкрепа от висшите лица в Саудитска Арабия в намирането на финансиране и партньори, но финансиране от страната няма и с цент. Мохамед бин Халид Ал Сауд няма никаква пряка връзка“.

Интересното е, че Ал Сауд е председател на най-големия телеком в страната Saudi Telecom Company, а отборът от Висшата лига привлече сериозен интерес към акциите, след като руснакът Абрамович го обяви за продажба. Твърди се също така, че няколко американски милиардери се интересуват от закупуването на клуба, включително собственикът на Ню Йорк Джетс Уди Джонсън.Сега обаче те ще имат много сериозна конкуренция пред себе си, след като Saudi Media Group влиза в битката за наддаване за Челси. Очаква се да има решение в решение от великобританското правителство в близките дни за бъдещето на клуба от западен Лондон.

 


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com