Алонсо с първа катастрофа на рали "Дакар"

Бившият ас от Формула 1 изгуби 2 часа заради инцидента

Алонсо с първа катастрофа на рали "Дакар" | StandartNews.com

Жиниел де Вилиерс с Тойота спечели втория етап на рали Дакар. Южноафриканецът, шампион в състезанието за 2009 година, финишира първи с време 3:37.20 часа в етапа с дължина 367 километра от Ал Уадж до Неом в Саудитска Арабия и изпревари с почти четири минути завършилия втори аржентинец Орландо Теранова с Мини. Трети в етапа е шейх Халид Ал-Касими с Пежо на 5,42 минути след победителя.

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо се сблъска с първите трудности при дебютното си участие на рали Дакар. Испанецът се движеше четвърти след първите 100 километра, но удари скала и счупи колело, с което загуби над два часа и половина, докато бъде отстранена повредата.

В генералното класиране при автомобилистите Теранова е начело с общо време 7:07.36 часа, следван от Карлос Сайнс с Mини на 4,43 минути, миналогодишния шампион Насер Ал Атия с Toйота на 6,07 и други.

При мотоциклетистите Рос Бранч с КТМ, състезаващ се за Ботсвана, финишира първи в етапа с време 3:39.10 часа. Втори на 1:24 минута завърши Сам Съндърланд с КТМ, а трети е Пабло Кинтаниля (Хускварна) на 2,21 минути. Съндърланд оглави генералното класиране след втория етап с общо време 7:05.22 часа, следван от Кинтаниля на 1,18 минута и Кевин Бенавидес с Хонда на 1,32 минути.

Състезателят от Беларус Сергей Вязович с МАЗ спечели втория етап при камионите и оглави генералното класиране. Втори в етапа е руснакът Дмитрий Сотников с КАМАЗ на 1,46 минута, а трети е друг представител на Русия - Андрей Каргинов с КАМАЗ на 2,07 минути след победителя.

При АТВ-четириколките спечели чилиецът Игнасио Касале с Ямаха (4:46.07), а при бъгитата - друг чилиец Франциско Лопес Контардо с Кан-Aм (4:13.30).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай