500 деца мерят сили в плувно първенство

Малки плувци от цяла България участват в Държавното лично отборно първенство по плуване

500 деца мерят сили в плувно първенство | StandartNews.com

Близо 500 плувци от клубове от цяла България ще вземат участие в Държавното лично отборно първенство по плуване „Деца“ в Благоевград. Турнирът ще се проведе от 5 до 7 юли в закрития плувен басейн на СК „Пирин“–Благоевград. В него ще вземат участие плувни надежди, родени 2007 и 2008 г.
 
Турнирът е част от вътрешния календар на Българската федерация по плувни спортове, а съорганизатори на събитието са Община Благоевград, Спортен комплекс „Пирин“.
   
Държавното лично отборно първенство за деца е едно от състезанията от висок ранг, които се провеждат в Благоевград. През месец март тази година Благоевград бе домакин и на Международен турнир по плуване „Пирин-Благоевград“, в който участие взеха 660 деца от страната и чужбина.
 
Плувният басейн, в който се провеждат състезанията, се намира в Спортен комплекс „Пирин“. Той бе открит в края на 2015 година в резултат на целенасочената политика, водена от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. Басейнът е с размери 50X25.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай