5 мача и само точка разлика - Борусия и Байерн в свирепа битка

Елитният футбол в Германия бе забравил какво означава битка за титлата до последния кръг

5 мача и само точка разлика - Борусия и Байерн в свирепа битка | StandartNews.com

Елитният футбол в Германия бе забравил какво означава битка за титлата до последния кръг. Този сезон обаче Бундеслигата си го припомни, след като двата водещи гранда - Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, водят рядко виждана битка за титлата, която изглежда, ще продължи до последния мач.

Как изглежда класирането в Бундеслигата

След 29 изиграни кръга Борусия Дортмунд успя да излезе на върха в класирането с актив от 60 точки - само с една точка повече от действащия шампион Байерн. "Жълто-черните" се възползваха от грешка на баварците в последния кръг, за да поведат във временното подреждане и да вземат нещата в свои ръце.

Какво предстои за Борусия Дортмунд

До края на сезона остават само пет мача, а пред Борусия има една-единствена цел - да спечели и петте си срещи, за да не бъде зависим от мачовете на прекия си конкурент за титлата. Това обаче едва ли ще е толкова лесна задача, тъй като предстоят трудни мачове срещу Бохум, Волфсбург, Гладбах, Аугсбург и Майнц - все мачове, налични за залози и на efbet.com.

Мачовете на Байерн до края

Що се отнася до Байерн Мюнхен, тимът ще срещне в последните си пет мача отборите на Херта, Вердер, Шалке, РБ Лайпциг и Кьолн. Програмата на баварците изглежда по-тежка от тази на Борусия, но Бундеслигата се е доказала като непредвидимо първенство, в което всеки може да победи всеки.

Въпреки пасива - Байерн остава фаворит за титлата

Макар и Борусия да е лидер във временното класиране, efbet дава предимство на Байерн Мюнхен и оценява шансовете му да спечели титлата на коефициент 1.55*. В същото време ставката за триумф на Борусия Дортмунд в Бундеслигата е 2.25*, а следващият отбор с най-големи шансове е Унион Берлин с коефициент от 200.00*.

Дали Борусия ще се справи с напрежението, или пък ще се пропука в някои от следващите си мачове - предстои да разберем. Байерн обаче също трябва да докаже, че е готов да накаже всяка грешка на съперника. Битката се очертава да бъде изключително интересна, но победителят може да бъде само един.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай