300 бона глътна "Христо Ботев"

300 бона глътна "Христо Ботев" | StandartNews.com

Над 300 000 лева са похарчени за ремонта на з. "Христо Ботев". Това стана ясно по време на откриването на съоръжението от президента на федерацията по волейбол Данчо Лазаров и целия национален отбор. Новата зала ще се използва предимно за волейбол.

"Много над 300 000 лева бяха похарчени за ремонта на тази зала. Остават две стъпки по обновяването й. Най-важната е отоплението. Колкото и да мъчим системата, която е инсталирана преди 34 години, нищо няма да се промени. Надявам се до тази зима този проблем да бъде отстранен. Има и още някои детайли по осветлението в залата", каза Лазаров веднага след церемонията.

На нея присъстваха още зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев и Христо Монов, който няколко часа по-рано бе избран за председател на Комисията по младежта и спорта в парламента. Бяха поканени още президентите Георги Първанов и Петър Стоянов, но двамата имаха ангажименти извън София. Кметът на София Йорданка Фандъкова също не се появи на събитието.

"Не съм притеснен, че тази година всичко започва спокойно. Миналата беше ад, ние се стараем да предоставим най-добрите условия на българските волейболисти. Владо Николов бързо се издига, тъй като много му се работи", допълни още Лазаров. Иначе на церемонията имаше солидно количество ордьоври, които обаче бяха подминати с лека ръка от играчите на Камило Плачи. Веднага след края на събитието всеки един от тях грабна по няколко стека с минерална вода от фоайето на залата и се насочиха към автобуса. Ордьоврите обаче бяха нападнати от Любо Ганев и Найден Найденов. Двамата буквално си облизаха пръстите. Един от келнерите дори ги подкани да пият по чаша шампанско, но те отказаха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай