12 000 евро премия за чистачката в "Ред Бул"

Себастиян Фетел се уреди с 5 млн. за титлата

12 000 евро премия за чистачката в "Ред Бул" | StandartNews.com

Световният шампион във Формула 1 Себастиян Фетел ще прибере 5 млн. евро след като узакони четвъртата си титла в Абу Даби тази неделя, пишат медии в Германия. Отборът му "Ред Бул" също страна №1 на състезанието миналия уикенд. От тима обявиха, че ще бъдат възнаградени абсолютно всички 650 служители, включително и чистачките, които ще сложат в джоба по 12 000 евро премия. Общата стойност възлиза на над 8 млн евро. Всеки ще може да си получи наградата в базата на "Ред Бул", която е в Милтън Кейнс.

В същото време стана ясно, че "Уилямс" ще изгони пилотът си Пастор Малдонадо. През целия сезон венецуелецът мрънка, че му трябва по-добра кола, за да е конкурентен на съперниците си. Втората причина е, че в тима искат да привлекат Фелипе Маса. За момента тимовете на "Лотус", "Заубер" и "Форс Индия" са в преговори с Малдонадо. Най-вероятно обаче те го искат само заради мултимилионните спонсори и най-вече заради венецуелска петролна компания благодарение, на която Пастор още е във Формула 1.

"Имам нужда от добър болид, за да му се насладя изцяло. Тази година това бе невъзможно. Изживявам труден момент и ми трябва някаква мотивация, за да продължа да давам всичко от себе си. Искам нещо повече, тук съм за нещо повече. Не съм се карал с никого. Просто явно е време да се разделим", каза Малдонадо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай