100 залпа за "Левски"

100 залпа за "Левски" | StandartNews.com

Гонят от "Васил Левски" партийни агитатори

100 залпа ще разтърсят в полунощ небето над София. Невижданата заря ще ознаменува 100-годишнината на футболния клуб "Левски". Празненствата започват от 14 часа днес и ще продължат повече от 24 часа. Стартът е с концерт от сцена пред националния стадион, подарена от фен на "сините". Запалянковците ще се надъхват за мача с "Лацио", който започва в 21,45 часа, с Васко Кръпката и други "сини" музиканти. Песните ще заглъхнат в 19,30 часа, когато шоуто ще се премести на стадиона. Водещите Иван и Андрей ще извикат 80 от големите футболисти на клуба и 80 спортисти, за да бъдат наградени. Децата от школата също имат сериозна роля според сценария. Те ще изпишат с тела буквата Л. "Орлите" от Рим пристигнаха късно снощи, а друг фен на отбора на народа направи жест. Хотелиер осигури уникално намаление за италианците.

Честванията на юбилея на "Левски" ще се превърнат в истински маратон от събития. Те стартират днес в 10,30 часа. Тогава ще започне да се реди хореографията за мача с "Лацио", който е в 21,45 часа. Най-нетърпеливите ще могат да се настанят около националния стадион в 14,00 часа. Тогава пред него ще бъде издигната сцена. На нея ще се появят известни певци и музиканти, които ще изнесат концерт без пари. "Ще има бира и храна за подкрепяне. Хората могат да бъдат и спокойни. Осигурили сме достатъчно охрана и никой няма да може да им развали празника. Така че да водят спокойно жените и децата", обявиха от Националния клуб на привържениците на тима. След това в 19,30 часа шоуто ще се премести на стадиона. Там ще бъдат наградени най-заслужилите живи футболисти и спортисти. В 21,45 часа започва мача с "Лацио". Италианците пристигнаха късно снощи у нас. В полунощ небето над София ще светне като ден. "Всичко, което свети, гърми и трещи, ще бъде край националния стадион", обявиха от агитката за "Стандарт". От сектор "Б" обявиха, че ще гонят от трибуните партийните агитатори, които се изхитрят и решат да използват събитието. "Всеки, който издигне плакат или тръгне да пее или скандира нещо - ще бъде изгонен", отсече Владимир Владимиров - Гугутката.

На 24 май в 11 часа ще бъде традиционното поклонение на Могилката зад 22-ро училище. Там плакети ще получат наследниците на основателите на клуба. След това всички присъстващи ще се отправят на шествие до паметника на Апостола.

Агитката се поклони на дядо и инвалид

Две дарения са докарали до сълзи Националния клуб на привържениците на "Левски". Първото е на инвалид от Червен бряг - 50 лв. "Човекът е на количка и с катетър. Живее от заплатата на майка си, която издържа и двамата. Представете си какво значат тези 50 лв. за тези хора. Тази сума е непосилна за семейството, но го направиха за каузата. Другият е пенсионер от Добрич. Човекът влезе в клуб 100, като внесе 1000 лв., а знаете какви са пенсиите у нас. Казвам за тези хора, за да накарам други да се замислят дълбоко", обяви Антон Джамбазов от форум "Левски". Даренията за юбилея са стигнали над 600 000 лв. Агитката обмисля какво да направи с парите, които са над необходимите за мача с "Лацио". Една от идеите е да бъдат инвестирани в нов терен за школата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай