ЦСКА отстреля "Левски" с 3:1

ЦСКА отстреля "Левски" с 3:1 | StandartNews.com

Стотинки и запалки помрачиха вечното дерби на волейбол

ЦСКА хвърли бомбата във волейболното първенство. "Червените" биха 3:1 гейма (20, 20, -22, 22) "Левски" във вечното дерби пред пълни трибуни в з. "Васил Симов". Двубоят обаче трябваше да бъде спиран цели четири пъти заради публиката на ЦСКА. Те хвърляха монети и запалки по волейболистите на "сините". Накрая запалиха и факли, като видимостта бе ограничена доста. Звездата на "сините" Боян Йорданов всеки път носеше предметите на съдиите. Добре, че "червените" ултраси не бяха точни в стрелбата си, за да не стане някакъв инцидент. За двубоя бяха ангажирани 10 патрулки и огромен бус от жандармерията. До боища не се стигна, тъй като в залата имаше само фенове на ЦСКА. След мача бившият национал Боян Йорданов разкри, че от следващия сезон със сигурност ще играе в чужбина.

"Не направихме това, което тренирахме. Играем мач за мач. Това не е трагедия. Ще доиграя мачовете с "Левски", но от другия сезон отивам в чужбина. Сега останах, защото исках да си почина малко", заяви Йорданов. Треньорът Андрей Жеков разкри, че скоро ще се върне на игрището.

"Съвсем скоро очаквам да подновя тренировки и да влизам, когато е необходимо. Сега единственото, което ни остана, е мачът с "Монтана" за Купата. Ако го загубим, то сезонът ни приключва, след като не остана шанс за плейофите", заяви Жеков. Треньорът на ЦСКА Сашо Попов пък обяви, че дербито е можело да се играе пред празни трибуни.

"Казаха ни, че може да няма фенове. Ние все пак се преборихме това да не е така. Освен това сме имали административна санкция, която ако платим, ще останем без бюджет. Радвам се за победата. Как няма да ми е хубаво, разбира се", обяви още Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай