България с нов обрат срещу Канада

България с нов обрат срещу Канада  | StandartNews.com

Българският национален отбор по волейбол победи Канада с 3:2 (25:20, 19:25, 25:22, 25:27, 12:15) в мач от 5-ия кръг от Група С във втора дивизия на Световната лига, който се игра в град Съмърсайд. Нашите момчета изоставаха с 1:2, за радост на своите сънародници, които бяха пропътували повече от 1000 километра от Монреал до залата, успяха да направят обрат и да запишат четвърти пореден успех, информират от БФВолейбол.

Победата е и втора поред за националите с 3:2 срещу „кленовите листа", след страхотния обрат, който направиха избраниците на Пламен Константинов във втората среща в „Арена Ботевград".

На поста разпределител очаквано в тази среща започна опитният Андрей Жеков, който изигра отличен двубой, но бе заменен от Любомир Агонцев в оспорвания тайбрек. Най-резултатен със 17 точки за гостите пък бе диагоналът Данаил Милушев. Много силен мач направи и централният блокировач Теодор Тодоров, който завърши с 14 точки. За северноамериканците с най-голям актив отново бе лидерът на тима Гавин Шмит - 17 точки.

Със спечелените 2 точки „лъвовете" се утвърдиха на второто място в групата с 10. Лидер е Канада с 15 точки, а двата отбора ще се изправят един срещу друг в неделя от 02:00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай