ВИДЕО: Бивш "дявол" изхвърли "Юнайтед" от ФА Къп

ВИДЕО: Бивш "дявол" изхвърли "Юнайтед" от ФА Къп  | StandartNews.com

"Арсенал" изхвърли "Манчестър Юнайтед" на четвъртфиналите от турнира за ФА Къп. Бившият "червен дявол" Дани Уелбек вкара победния гол за "топчиите" за победата с 2:1 насред смълчаните трибуни на "Олд Трафорд". Двата най-успешни тима в турнира изигра мача при страхотно темпо, а в основна фигура през второто полувреме се превърна и главният рефер Майкъл Оливър.

Резултатът бе открит от Начо Монреал в 26-ата минута, след страхотна атака и отлична асистенция на Алекс Окслейд-Чембърлейн. В ответната атака обаче Уейн Рууни засече с глава прекрасно центриране на Анхел Ди Мария, за да възстанови статуквото.

Решителното попадение бе дело на Уелбек в 62-ата минута, когато бившият нападател на домакините се възползва от нелепа грешка в отбраната на "Юнайтед".

"Червените дяволи" трябваше да доиграят срещата с човек по-малко на терена, тъй като Анхел ди Мария бе изгонен с директен червен картон в 76-ата минута. Аржентинецът в гнева си срещу решение на рефера дръпна за фланелката арбитъра, който нямаше избор освен да изгони футболиста. Причина за реакцията на играча бе това, че секунди преди това той получи жълт картон за симулация, след като падна извън наказателното поле след единоборство с противников футболист.

Малко преди това Майкъл Оливър спести втори жълт и съответно червен картон на Хектор Белерин за нарушение срещу Ашли Йънг.

Главният съдия обаче даде жълт картон, правилно, на Аднан Янузай за явна симулация в наказателното поле на "Арсенал".

Тегленият за жребий за полуфиналите в турнира, които ще се проведат на "Уембли" пък размина "Арсенал" и "Ливърпул". Победителят от двойката "Брадфорд"/"Рединг" ще срещне "топчиите", "докато "Астън Вила" ще се изправи срещу един от "Ливърпул" и "Блекбърн".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай